Ostokset: miten täydellinen suklaa valitaan

Suklaata on olemassa useita eri tyyppejä, jotka ovat ominaisuuksiltaan ja hinnoiltaan hyvinkin erilaisia. Tämän opas ohjaa sinua oikean suklaan valinnassa.

Aineosat

Aloitamme arvioinnin kaikkein tärkeimmistä tekijöistä: aineosista. Ihanteellinen suklaa ei saa sisältää maitoa, voita tai muita johdannaisia, sillä kotieläinjalostus tuhoaa metsiä, saa aikaan kasvihuonevaikutuksen, ja kuluttaa vettä ja energiaa eri muodoissa (pidä mielessä, että lihaskarjaksi tai tuotteiksi kasvatettava karja on aina kertakäyttöinen: lehmän syöttöön käytetty määrä ruokaa ja juomaa voitaisiin käyttää kymmenien ihmisten ruokkimiseen) sen lisäksi, että eläinten elämä on äärimäisen julmaa ennen niiden teurastusta, erityisesti tehokarjanhoidossa. Vältä näin ollen maitosuklaan tai senkaltaisten tuotteiden hankkimista ja valitse ensisijaisesti tummaa suklaata. Kun totut sen makuun, valinnalla ei enää ole väliä. Aineosiin liittyen

yritä välttää kemiallisia ja ei luontaistuotteita. Paras tapa sen varmistamiseksi on etsiä sertifioitua luomusuklaata (vaikka myös luomutuotteiden joukossa esiintyy poikkeuksia, kuten esimerkiksi luonnonaromien käyttö, joista luonnollisuus on kaukana).

Pakkaus

Kun olet löytänyt tuotteet, jotka tyydyttävät sinua aineosien kannalta, voit rajoittaa valintaasi entistä enemmän ottamalla huomioon erittäin tärkeän tekijän: pakkauksen. Yritämme lajitella jätteitä parhaalla mahdollisella tavalla, mutta lajittelu muuttuu erittäin vaikeaksi kun kyseessä on sekamateriaalit, kuten esimerkiksi muovi ja alumiini tai alumiini ja paperi. Tässä tapauksessa pakkaus päätyy auttamattomasti lajittelemattomien jätteiden joukkoon. Näin ollen ensimmäisenä sääntönä tulisi yrittää aina vähentää pakkausmateriaalien käyttöä (välttää esimerkiksi erittäin suosittuja kaksoispakkauksia, jotka tekevät tuotteesta kauniimman ja näin ollen helpommin myytävän keskivertaiselle kuluttajalle) ja antaa etuoikeus niille, jotka jakavat pakkausmateriaalit niin, että muovi voidaan heittää muovinkeräykseen ja paperi paperinkeräykseen jne.

Reilu kauppa tai lyhyt elintarvikeketju

Toinen tekijä, joka voidaan ottaa huomioon ostoksia tehdessä on reilu kauppa, eli jos tuote parantaa työntekijöiden työoloja kehitysmaissa. Tämä tekijä on usein ristiriidassa lyhyen elintarvikeketjun tuotteen kanssa, joka sen luonteenomaisuuden vuoksi tulee valmistaa mahdollisimman lähellä kotipaikkaa. Tässä tapauksessa sinun on tehtävä valintasi.

Hinta

Lopuksi hinta, sillä halvin hinta ei välttämättä aina kannata. Halvin hinta, mutta kenelle? Voit ehkä säästää ostohetkellä, mutta maksat myöhemmin paljon enemmän lääkkeistä, sillä tuote on täynnä antibioottia tai muita kemiallisia tuotteita. Tai maksat kalliin hinnan jäähdyttääksesi kuumia asuntoja kasvihuoneilmiön takia.

Loppusanat

Suklaan myynnissä hankkimani kokemuksen perusteella olen löytänyt tähän mennessä vain kaksi tuotetta, jotka tyydyttävät melkein kaikki edellä annetut kriteerit: toinen on myynnissä supermarketeissa ja toinen luonnontuotteiden myyntiin erikoistuneessa liikkeessä. Ensimmäisen nimi on Mascao extra 70% Filippiiniläisellä ruokosokerilla ja Latinalaisesta Amerikasta peräisin olevalla luonnonmukaisen maatalouden tuottamalla kaakaolla (lisätietoa www.altromercato.it). Toinen on nimeltään Alce Nero extra-tumma suklaa luomuruokosokerilla, 71% Costa Rican kaakaolla (lisätietoa www.alcenero.it). Huomattavasti kalliimman hinnan lisäksi Alce Nero sisältää luonnonaromeja kuten vanilliini kun taas Masacao, joka ei sisällä minkäänlaisia aromeja, on näin ollen terveellisempi ja luonnollisempi vaihtoehto.

Privacy Policy - Cookie Policy